ÐÒÔË·Éͧ¼Æ»®

Home
Department of Comparative Politics
Karriere

Konsulent i Deloitte

Malin Setalid fullførte sin mastergrad i sammenliknende politikk i 2024. Nå jobber hun som konsulent for Deloitte.

Main content

Jeg tror det jeg drar mest nytte av fra Sampol-utdannelsen er evnen til å jobbe systematisk og strukturert og å hente ut nøkkelinformasjon som gjør en i stand til å se sammenhenger mellom alle disse komplekse regelverkene man skal sette seg inn i.

Hvor og hva jobber du med nå?

Jeg jobber som bærekraftsrådgiver hos Deloitte i Stavanger. Her hjelper jeg virksomheter med å rapportere i henhold til kravene i EUs direktiv for bærekraftsrapportering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). CSRD med de tilhørende ESRS-ene, European Sustainability Reporting Standards, har som mål å øke transparensen rundt bærekraft i virksomheter og å gjøre denne informasjonen sammenlignbar på tvers av selskaper slik at investorer, forbrukere og andre skal kunne vurdere selskapers påvirkninger, risikoer og muligheter på miljømessige, sosiale og forretningsmessige forhold. I tillegg til å jobbe på ulike prosjekter som går på å bistå virksomheter med å forberede seg på å rapportere i henhold til CSRD, jobber jeg også med å attestere bærekraftsrapportene til noen av de første CSRD-pliktige virksomhetene som kommer nå i 2025.

Hva er det beste og mest utfordrende med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får muligheten til å bli med på ulike prosjekter og at jeg får hjelpe en rekke ulike selskaper med deres bærekraftsarbeid og forberedelser til rapportering på CSRD. Ingen dager er like og man lærer noe nytt hver dag.Det som er mest utfordrende er nok gjerne det at det er et felt i enorm endring hvor det stadig kommer endringer i regler og krav som man må holde seg oppdatert på. Heldigvis er Deloitte en stor organisasjon hvor det finnes enormt med kunnskap, så det er alltid noen å få hjelp fra.

På hvilken måte drar du nytte av utdannelsen din ved Sampol i jobbsammenheng?

Jeg tror det jeg drar mest nytte av fra Sampol-utdannelsen er evnen til å jobbe systematisk og strukturert og å hente ut nøkkelinformasjon som gjør en i stand til å se sammenhenger mellom alle disse komplekse regelverkene man skal sette seg inn i. I tillegg har jeg gjennom utdannelsen opparbeidet meg en god forståelse av regulatorisk utvikling generelt, og EUs politiske prosesser mer spesifikt, som er veldig relevant innenfor bærekraftsrapporterings-feltet hvor det nå skjer enormt med endringer på veldig kort tid.

Opplever du at utdannelsen din har gitt deg kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet?

Jeg opplever absolutt at utdannelsen min har gitt meg kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet. Man får en veldig allsidig kompetanse som gjør at man kan brukes til utrolig mye. Utdannelsen, og spesielt arbeidet med masteroppgaven, legger opp til at vi må behandle store mengder informasjon samt jobbe systematisk og strukturert med denne noe som er positivt inn i enhver stilling. I tillegg er fokuset på kvantitativ metode og kompetansen dette gir i form av databehandling og analyse et stort pluss å ha med seg.

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb?

Det finnes enormt med muligheter i Deloitte. Dersom du ønsker å jobbe med bærekraft, rapportering, og rådgivning vil jeg anbefale å holde seg oppdatert på hva som skjer på den regulatoriske fronten når det kommer til EUs initiativ i forbindelse med bærekraftsrapportering. I tillegg kan det være en fordel å skaffe seg en forståelse i hva som ligger i disse initiativene, hva dette betyr for bedrifter, og å tenke gjennom på hvilken måte du kan bistå virksomheter i deres bærekraftsarbeid.

Hvordan opplevde du tiden din som Sampol-student?

Jeg opplevde tiden min som Sampol-student som helt fantastisk. Det er et sterkt faglig miljø på institutt for sammenliknende politikk, i tillegg til at man studerer sammen med utrolig dyktige medstudenter. Når man studerer Sampol har man flere ulike muligheter i form av spennende valgfag, men også utveksling. Selv valgte jeg å reise på utveksling til Universitetet i Antwerpen i Belgia. Dette er en opplevelse jeg aldri ville vært foruten hvor jeg fikk nye bekjentskap, opplevde mye gøy og hvor jeg fikk muligheten til å dypdykke ned i mitt faglige interessefelt om interesseorganisasjoner, lobbyvirksomhet og EU politikk.